Partamallit 2024 – paras partatyylit jokaiselle kasvoille

Oletko tuijottanut peiliin ja miettinyt, miten muotoilla partamallit? Oletko kyllästynyt tavalliseen parrankarvaan? Jatka sitten lukemista, sillä tämä artikkeli esittelee sinulle kaikki uudet trendit ja suositut parratyylit vuonna 2024. Ei ole parempaa tapaa aloittaa uusi vuosi kuin tuoreen parranleikkauksen ja uuden näkemyksen avulla.

Kuten muotivirtaukset, myös miesten kasvokarvamallit kiertävät vuosien varrella ja tulevat ja menevät pois trendistä nopeammin kuin osaat sanoa Jack Robinson. Erilaisista partatyylit löytyy kuitenkin joitakin sellaisia, jotka ovat täysin ajattomia ja tulevat todennäköisesti aina olemaan muodissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi tiukasti pitäytyä niissä eikä koskaan kokeilla.

Se tarkoittaa, että on aika kehittyä. Oppaassani parhaista miesten partamallit löydät kaiken, mitä tarvitset täydellisen parran kasvattamiseen ja hoitamiseen, jotta saat taatusti partaa rakastavan naisen kiinnostumaan parrasta.

miesten partamallit

Mikä on parratyylit?

Miehille, jotka ovat vasta aloittaneet kasvokarvojen kasvattamisen, parratyylien laaja kirjo voi aluksi tuntua ylivoimaiselta. Perusasiat perustuvat kuitenkin kahteen avaintekijään:

 • Pituus – Lyhyet karvat ja pidemmät täysparrat.
 • Muotoilu – Puhtaaksi ajeltu ja muotoiltu parta.

Kun ymmärrät nämä perusasiat, kasvojesi muotoon ja omaan makuusi sopivan parta tyylit löytäminen on paljon helpompaa.

Kun selaat parta tyylejä, tulet törmäämään kiehtoviin nimiin, kuten leukaverho, ankkuri, ankanhäntä ja leukahihna. Nämä kuvaavat nimitykset viittaavat siihen, miten kasvokarvoja hoidetaan ja muotoillaan.

Esimerkiksi leukaverho-partaan yhteydessä karvaa kasvatetaan leukapartasta alaspäin leukaviivaa pitkin samalla kun viikset pidetään puhtaiksi ajeltuina. Tämä luo leuan ympärille teatteriverhoa muistuttavan kehyksen.

Terminologia voi aluksi tuntua omituiselta, mutta sen oppiminen auttaa antamaan inspiraatiota täydellisen ulkoasun luomiseen.

4 erilaista parasta partamallit miesten

Tässä on luettelo vuoden 2024 parhaista partatyylit, joiden avulla voit löytää kasvoillesi ja elämäntyylillesi sopivimman.

 1. Lyhyt partamalli
 2. Keskipitkä partatyylit
 3. Pitkät parratyylit
 4. Täysi parta

1. Lyhyt partamalli

Lyhyt partamallit kategoriassa ovat Short Scruff ja The Corporate parta tyylejä on suosittu.

1. Stubble (lyhyt karhea parta tyyli)

Karvaparta on tällä hetkellä suosituimpia niiden hienostuneen ja samalla karun tunnelman ansiosta. Tätä tyyliä kutsutaan myös pensaikkoparraksi tai kello viiden varjoksi, ja siinä annetaan kasvokarvojen kasvaa lyhyeksi ja karheaksi.

lyhyt karhea parta tyyli
Stubblen edut
 • Sopii useimpien kasvojen muotojen kanssa
 • Näyttää siistiltä mutta särmikkäältä
 • Vähäinen päivittäinen ylläpito
 • Helppo leikata itse kotona

Kun rokkaat stubblea, anna kasvokarvojen olla 1-3 millimetrin pituisia. Käytä sähkökäyttöistä parranleikkuria ihanteellisen pituuden ylläpitämiseksi 2-3 päivän välein. Levitä partaöljyä päivittäin hoitamaan karvoja.

Karvaparran hieman hoitamaton rakenne antaa persoonallisuutta muuten puhtaaksi ajeltuun ulkonäköön.

2. Yrityksen parta

Etsitkö kultaista keskitietä sileän parran ja pusikkoparran väliltä? Yritysparta, jota kutsutaan myös lyhyeksi parraksi, on ihanteellinen tasapaino. Tämä hienovarainen tyyli antaa ripauksen erottuvuutta menemättä kuitenkaan liian pitkälle.

Yrityksen partatyylit
Miksi valita yritysparta
 • Lisää kypsyyttä ja on samalla toimistoystävällinen
 • Helppo ylläpitää itse
 • Sopii monipuolisesti kaikkiin kasvojen muotoihin
 • Antaa ilmeellesi pienen päivityksen

Kun käytät yrityspartaa, pidä pääosa leikattuna 1-5 millimetrin pituiseksi. Käytä laadukasta parranleikkuria pitämään parta tasaisen pituisena. Kampaa se päivittäin ja käytä partaöljyjä hoitamaan sitä.

Yritysparta siirtyy saumattomasti ammatillisista tiloista rentoihin tapaamisiin ystävien kanssa. Sen hyvin hoidetun muotoilun ansiosta tämä tyyli näyttää tarkoituksella hoidetulta eikä laiskalta.

2. Keskipitkä partatyylit

Kun kasvokarvat kasvavat lyhyen karvausvaiheen ohi, mahdollisuudet ainutlaatuiseen muotoiluun avautuvat laajalle. Keskipitkä parta antaa enemmän luovaa liikkumavaraa, kun muotoilet tunnusomaista tyyliäsi.

1. Ystävälliset lampaankyljykset

Tässä tyylikkäässä vaihtoehdossa hiukset kasvatetaan pitkiksi ja täyteen sivuilla, mutta leuka ja huulet pidetään puhtaiksi ajeltuina. Ystävälliset lampaankyljykset kiinnittävät huomiota leukalinjaan ja poskipäihin.

Ystävälliset lampaankyljykset parta tyyli
Miksi kokeilla Ystävälliset lampaankyljykset parta tyyli
 • Luo määritelmää leukaan ja poskiin.
 • Mahdollistaa poikkeuksellisen luuston korostamisen
 • Antaa taiteellisen, harkitun vaikutelman.
 • Tarvitaan vähän hoitoa ja huolenpitoa

Anna hiusten kasvaa täysin alas sivuille samalla kun ajelet leuan, huulten ja kaulan alueen partakoneella. Käytä partaöljyä pitämään parta terveen näköisenä.

Ystävälliset lampaankyljykset kuvastavat karua hienostuneisuutta, joka sopii täydellisesti taiteellisesti ajattelevalle herrasmiehelle.

2. Leukaparta malleja

Leukaparta malleja tyyli kiinnittää huomion yksinomaan leukalinjaan. Siinä kasvokarvoja kasvatetaan leukaa ja leukaa pitkin samalla kun posket ja viikset pidetään sileinä. Tämä kapea hiuskaistale hahmottaa kasvojen alaosan muotoa.

Leuka parta malleja
Mikä tekee leukanauhasta visuaalisesti houkuttelevan.
 • Korostaa ulkonevaa, talttaista leukaa.
 • Tasapainottaa pyöreämpiä kasvoja
 • Helppo ylläpitää raikkaat linjat itse
 • Tarvitaan vähemmän kasvua kuin täysparta

Anna karvojen kasvaa vain leukaviivaa ja leukaa pitkin ja ajele kaikki muut alueet tiiviisti partakoneella. Pidä ääriviivat aina siisteinä ja rajattuina. Levitä partaöljyä hoitamaan rihmaa.

Leukaparta antaa silmiinpistävää rajausta leuan alueelle miehille, jotka haluavat tasapainottaa kasvojen mittasuhteita.

3. Pitkät parratyylit

Kun kasvokarvat kasvavat keskipituuden ohi, kenttä avautuu vakavasti rohkeille partajulistuksille. Kapinallisesta motoristista eläkkeellä olevaan professoriin, pitkät, täydet parrat heijastavat aitoa henkeä.

Pitkät parratyylit

4. Täysi parta

Kenties metsurin mandaatin perikuva, täysparta vapauttaa raakaa maskuliinisuutta sallimalla kasvokarvojen saavuttaa lopullisen pituutensa. Täysparta vaatii kärsivällisyyttä ja huolellista hoitoa.

Täysi parta tyylejä

Syitä kasvattaa täysparta

 • Tekee vakavasti karun tyyli-ilmoituksen
 • Mahdollistaa luovan ilmaisun muotoilun kautta
 • Pituutta voi muokata mieltymysten mukaan
 • Sopii hyvin soikeille, timanttisille ja kolmiomaisille kasvonmuodoille.

Jos haluat kasvattaa täysparran, anna kaikkien kasvokarvojesi osien saavuttaa maksimaalinen kasvukapasiteetti. Käytä laadukkaita partatuotteita ja harjaa usein villien karvojen taltuttamiseksi. Hakeudu ammattimaiseen parturi-kampaajaan muodon säilyttämiseksi.

Täysi parta vahvistaa viehättävyyttä tarttuvalla itsevarmuudella ja avantgardistisella hengellä. Lyhyestä ja siististä pitkään ja pusikkomaiseen, muotoiluvaihtoehdot täyttävät kaikki oikut.

Miten valita oikea parta tyyli?

Kun tarjolla on niin paljon partamalleja, ”sen oikean” valitseminen voi tuntua kokemattomasta herrasmiehestä ylivoimaiselta. Kasvojen ominaisuuksien ja henkilökohtaisten tyylimieltymysten tunteminen auttaa kuitenkin rajaamaan vaihtoehtoja.

Seuraa tätä päätöspuuta valitessasi täydellistä partamallit:

Päätä haluamasi pituus

Pidätkö mieluummin vähän huoltoa vaativasta karvaparrasta vai villistä ja pusikkoisesta? Määrittele ensin haluamasi pituus, jolloin vältyt liian pitkiltä tai vähän huoltoa vaativilta tyyleiltä alusta alkaen.

Mieti kasvojen muoto

Nelikulmaiset kasvot sopivat muotoiltuihin malleihin, kun taas soikeat kasvot kestävät melkein mitä tahansa. Valitse tyylit, jotka korostavat parhaita piirteitäsi.

Pohdi persoonallisuuttasi

Oletko taipuvainen rohkeisiin lausuntoihin vai haluatko sulautua joukkoon? Sovita sisäinen aikakausienergiasi tyyleihin, jotka ilmentävät sitä parhaiten ulkoisesti.

Kokeile erilaisia lookeja

Älä pelkää kokeilla erilaisia parratyyppejä ja huomaa, mikä tuntuu itsevarmimmalta ja onnellisimmalta. Ota valokuvia, jotta voit vertailla tyylejä vierekkäin, kun olet epävarma.

lue myös – Kuinka kasvattaa parta nopeasti?

Keskeiset asiat

 • Parta tarjoaa miehille mahdollisuuden korostaa yksilöllisyyttä henkilökohtaisen muotoilun avulla.
 • Monia trendikkäitä partatyylejä on olemassa eri pituuksien välillä.
 • Tyylin valinta riippuu kasvojen muodosta, halutusta pituudesta ja persoonallisuudesta.
 • Asianmukainen kotihoito edistää tervettä ja voimakasta parran kasvua.
 • Luo tyyli, joka korostaa parhaita puoliasi luovalla otteella.

Täydellisen partamallit valitseminen voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, kunnes ymmärrät, miten muotoja ja pituuksia voi sovittaa kasvojen ominaisuuksiin. Tämä opas kattaa kaikki perusasiat, aina hoitovinkeistä kuumimpiin trendeihin.

Mikä herätti sinussa eniten vastakaikua? Ehkä ystävällisen lampaankyljen rohkea ryhti? Vai täyden Garibaldi-parran karu, suolaisen ja pippurisen viehättävyys?

Käytä näitä oivalluksia inspiraationa, kun suunnittelet omaa tyyliäsi. Partasi odottaa – nyt voit vapauttaa muotoilun taikuuden.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta partamalli

Mikä on viehättävin parratyyli?

Viehättävyys on katsojan silmässä. Klassiset partamallit, kuten yritysparta, kevyet karvat ja lyhyt parta, ovat yleensä laajimmin esillä. Keskity korostamaan parhaita ominaisuuksiasi.

Voiko jokainen mies kasvattaa parran menestyksekkäästi?

Pituuksien ja tyylien laajan valikoiman ansiosta jokaiselle miehelle on olemassa sopivia vaihtoehtoja genetiikasta riippumatta. Kokeile vapaasti löytääksesi kasvukykysi mukaisen ulkonäön.

Miten valitsen oikean parta tyylejä kasvojeni muotoon?

Mieti kasvojen muotoasi yhdistettynä muotoilun pituustavoitteisiin. Neliönmuotoiset kasvot sopivat usein pehmeämmille, pyöristetyille leikkauksille, kun taas pitkät kasvot ovat tasapainossa täyteläisempien partojen kanssa. Korosta parhaita puoliasi.

Miten saan parran näyttämään siistiltä ja tarkoitukselliselta?

Päivittäinen hoito laadukkailla parranhoitotuotteilla varmistaa, että partasi näyttää tarkoituksenmukaiselta, ei laiskalta. Panosta aikaa, huolehdi rutiininomaisesti hiotusta ulkoasusta.

Mikä on helpoin parratyylit ylläpitää?

Lyhyet karvat, alle tuuman pituiset trimmatut parrat ja täydet vuorimiesparrat pysyvät yleensä siisteinä ja vaativat vähemmän päivittäistä muotoilua verrattuna monimutkaisiin tyyleihin.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *